Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populär rallyrepris i februari

Jodå – det blir en populär rallyrepris i länet.

SM-serien återvänder till Östersund i februari.

– Vi ser fram emot det här, säger Thomas Fuchs i VMT Jämtland.

SM-kalendern för 2014 är släppt – och med jämtländska ögon ser den rolig ut.

Första tävlingen, tillika den enda vintertävlingen, är Östersund Winter Rally i regi av VMT Jämtland.

Det blir andra året i följd som VMT arrangerar vinterrally med SM-status i Östersund. Tidigare har föreningen även stått bakom SM-rally i Fäviken.

– Det känns jättespännande att få starta säsongen samt att vi blir den enda riktiga vintertävlingen, säger Thomas Fuchs, ordförande i VMT Jämtland.

Mycket kommer att kännas igen från årets upplaga. Den mycket populära publiksträckan på Campus inne i Östersund återvänder i något justerad form.

– Campus blev en jättesuccé. Sedan ser vi fram emot att få med några fler lokala bilar och där jobbar vi med några idéer. Det lokala intresset är stort, vi vill ha fram de lokala förmågorna också, säger Thomas Fuchs.

Det stora frågetecknet kretsar kring bansträckningen. Tidigare i år blev Kälomsträckan kapad med nästan hälften när Trafikverket satte stopp för tävling på en allmän väg.

– Det verkar vara en ny hållning från dem och det känns konstigt när även länsstyrelsen går på deras linje. Det här är rallysträckor som körts i 20–30 år.

– Ett vinterrally kostar väldigt mycket att ställa i ordning, men det blir inte alls lika mycket att återställa längs vägarna som ett sommarrally. Med de här problemen blir det både dyrare och bökigare för oss. Ska vi kunna vara en arrangörsort i toppklass måste vi även känna att vi har myndigheterna i ryggen, säger Thomas Fuchs.

• Hur kan det här påverka vinterns rally?

– Vi har en hyfsat klar bild av hur det ska se ut, men har redan fått två nej från länsstyrelsen.

Gladare är han över att sammanslagningen VMT Jämtland fortsätter att fungera väl.

– Det är roligt att se att vi sex klubbar som gått ihop har fått till en så pass bra sammanhållning och kan få hit lite större arrangemang.

Till sist – vänta med att ringa in rallyhelgen i kalendern. Det är nämligen olika bud om vilken vecka SM-premiären ska köras.

Alternativen är 21–22 februari och 28 februari–1 mars.

– Vi hoppas och tror att det blir det senare datumet. Det kommer nog att bestämmas ganska snart, säger Thomas Fuchs.