Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populär kattutställning drog 200 katter

Drygt 200 katter visade upp i Östersund i helgen då kattklubben Storsjökatten arrangerade sin årliga internationella kattutställning i helgen.

Katterna var fördelade på 25 olika raser och domare hade anlänt från Tyskland, Litauen, Holland och Finland.

Efter fjolårets utställning blev Storsjökatten utsedd till Årets kreativa kattklubb 2014 av Royal Canin för deras arbete med marknadsföring som har lett till höga publiksiffror. I motiveringen står även att "Storsjökatten bemöter besökare och utställare med ett stort leende."

Klubben har drygt 80 medlemmar i dagsläget.

– För att vara en liten klubb når vi ut till väldigt många och det är såklart roligt, säger Lena Engdal, ordförande i klubben.

Arbetet med utställningen har pågått sedan förra sommaren.

– Utställningen är ett väldigt stort projekt för klubben och vi börjar planera nästa års utställning direkt efter utvärderingen av den vi precis haft, säger Lena Engdal.

Förutom utställningarna har klubben regelbundna träffar där man fikar och pratar om katter.

– På de träffarna behöver man inte vara medlem i föreningen för att komma, utan det räcker med att vara intresserad av katter, säger Lena Engdal.