Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Popstjärna med många roller

Gitarrstark pop. Bakom artistnamnet I'm on TV finns Sofia Nordström som har rötterna i Lit. I sommar släpper en av sommarens mest intressanta debutanter sin första ep, ”Efforts made”. Fullängdaren ”Plastic Paradise” kommer i oktober.

Om Popsicle och This Perfect Day skulle möta The Bangles och få ett barn kanske det skulle låta som Sofia Nordström. Hon tror att lyssnaren kan ana hennes förkärlek för 90-talets powerpop som växte stark under hennes egen tonårstid.

– Referenserna, ackorden och soundet finns där. Jag försöker skriva den typ av musik som jag själv gillar, säger hon.

Som barn flyttade Sofia Nordström, som då hette Gustavsson i efternamn, till Lit. Gymnasiet gick hon på Wargentinsskolan och redan på den tiden ingick hon i Östersunds musikliv och var ett välkänt ansikte på krogarna i staden.

– Jag har alltid hållit på med musik, spelat i olika band och provat diverse instrument. I gymnasiet försvann min duettkompis som jag hade och det var då jag också började sjunga själv. Sången hade aldrig varit det primära för mig, däremot har jag alltid skrivit låtar, säger Sofia.

I höst kommer debutalbumet ”Plastic Paradise” där hon vill skildra ett gränsland mellan olika roller livet. Som prästdotter, idéhistoriker och EU-byråkrat är 30-åriga Sofia själv ett bra exempel på en kvinna som kan inta många skepnader. Hon är också mamma till fyraåriga Rut och hustru till halvjämten Pär Nordström, också han musiker.

– Dessutom bor jag i radhus i Visby. Hur mycket popstjärna kan man egentligen vara som supersvenne? Det är väl det jag försöker illustrera i många av mina låtar, säger hon.

#Vad har du kommit fram till?

– På dagarna är jag EU-nörd och på kvällar och helger är jag morsa och fruga. Jag kan nog vara popstjärna till 20 procent ungefär, säger hon och skrattar.

På plattan medverkar bland andra Kristofer Åström och Annika Norlin, som också skrivit spåret ”Must get away”.

– Vi träffades på Törners en jul och babblade några timmar. Jag efterfrågade en energi- och powerlåt och det fick jag, säger Sofia, och tillägger att hennes och Annika Norlins vägar korsats först på senare år. När Sofia gick ut gymnasiet hade Norlinskan som senare skulle bli Hello Saferide och Säkert! med hela svenska folket redan flyttat från sin hemstad. Det var faktiskt skivbolaget Groover recording som tussade ihop tjejerna, men enligt Sofia var det nog bara en tidsfråga innan de hade lärt känna varandra ändå eftersom de har så många gemensamma bekanta.

#Hur ser den närmaste framtiden ut?

– Det kommer en ny singel snart och så har jag spelat in en video till ”Efforts made” som släpps online i juli. Videon är gjord av Sandra Löv som också har gjort Hello Saferides video till låten ”Anna”.