Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poppis att skaka på höfterna

Intresset för magdans är stort i Östersund. Under måndagen hölls en välbesökt prova på-kväll.

– Det var väldigt roligt att det var välbesökt, säger dansläraren Anki Gustafsson.

Föreningen Al Farah har funnits sedan 2004. Al Farah betyder glädje, fest och bröllop på arabiska. Det är de ledord som präglar föreningens verksamhet. I dag har Al Farah ett 40-tal medlemmar och det är allt från barn till pensionärer.

– Dansen passar alla åldrar, säger Anki Gustafson.

Själv kommer hon från Göteborg och det var där hon fick den första kontakten med magdansen. Hon hade en persisk lärarkollega som visade en slöjdans.

– Då tänkte jag att det där vill jag lära mig, säger Anki Gustafsson.

1999 flyttade hon till Östersund och började undervisa i magdans på Dawes där hon höll till i sex-sju år. Numera är det föreningen Al Farah som hon undervisar hos. Föreningen arrangerar kurser och uppvisningar i olika orientaliska danser, framför allt egyptiska danser.

– Vi dyker upp i alla möjliga sammanhang, säger Anki Gustafsson.

När LT besökte måndagens prova på-kväll fanns åtta danssugna deltagare, från barn till pensionärer på plats. En av dem var Angelica Mattiasson från Torvalla.

– Jag ville prova på något nytt, det är därför jag är här, säger hon.

Hon uppskattade den medryckande orientaliska dansen och har fått mersmak.

– Det är absolut något jag kan tänka mig att fortsätta med.