Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Popdrottning i arenatappning smälte tonårshjärtan

Veronica Maggio

Var: Stortorget

När: Fredag, 22.00

Betyg: 4

Först kliver bandet ut på scenen.

Locket för öronen börjar ge känning.

Sedan kommer Veronica Maggio ut på scenen.

Ännu mer skrik.

Sedan några inledande toner av "Hela Huset": Allt är bra nu.

Ännu mer skrik.

Sveriges popdrottning fick klara sig utan gästspel av kollega popkung i dag. Men trots brist på Håkan är Veronica Maggio mer än kababel att ensam förblinda alla närvarande tonårsflickor med sin bräckligt närvarande röst.

Det är inte svårt att förstå hur Maggio fått den status hon har när en betänker hur hon valde setlist ur sin digra låtkatalog. Först spelar hon en hit. Sedan en hit. Sedan en hit. Sedan en hit igen. De tar liksom aldrig slut för popundret.

Men i stället för att ge publiken det som redan finns på Spotify har Maggio inför turnésommaren 2014 gjort om flera av låtarna och klätt dem i en ny kostym.

Den instrumentala uppbackningen ger liveupplevelsen en helt annan dignitet. Med smekande synthslingor och tunga baskaggar är det en råare Veronica Maggio i Östersund. Framför allt under "Satan i gatan" där gitarr-riffen lyfte låten till en ny nivå. En trummis, tre gitarrister och två personer bakom klaviaturen stod för den musikaliska uppbackningen.

Men utan att själa fokus från huvudpersonen. Hennes försynt återhållsamma och fragila framtoning gör att de naiva textraderna i euforin blir äkta under låtarna.

Helt plötsligt släcks scenen ner och allt ljus riktas på Veronica Maggio.

Tillsammans brister publiken ut i melankolins allsång: "Snälla bli min igen". Mer eller mindre falskt – men alla med samma känsla.

Vi minns förlorad kärlek. Vi längtar. Vi enas kring vemodet.

Det är då tjejen bredvid mig torkar sig i ögonen.

Men drottningen av brustna hjärtan till trots.

Efter att vi enats i svårmodet sitter vi tillsammans på pianot mellan flaskor, glas och fimpar. Och blundar tills vi skymtar lyckan. Allt är bra nu.

Allt är bra nu.

Allt är så bra nu.

Stefan Olsson