Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pontus Dünesius förlänger med ÖHC

Han gjorde 44 poäng i J18 Elit och 21 A-lagsmatcher den här säsongen. Nu skriver Pontus Dünesius på för två nya år med Östersund Hockey.

Annons

17-årige Pontus Dünesius, som svarade för 20 mål och 24 assists på 29 matcher i J18 Elit, blir därmed den femte spelaren som förlänger sitt kontrakt med ÖHC. Tobias Falk, Johan Berge, Pierre Larsson och Fredrik Gräsvik är sedan tidigare klara för nästa säsong.

– Pontus är född 1991 och det känns väldigt roligt att kunna investera i en så ung och lovande kille. När den nya ishallen står klar om två år kommer han att vara en mycket bra division 1-spelare, säger Kjell-Åke Andersson i ÖHC.

Falk, Gräsvik och Dünesius har alla skrivit på för två år. Satsar ni på långtidskontrakt även när det gäller resten av spelartruppen?

– Ja, det är vår ambition.

Härnäst hoppas Östersund Hockey komma överens med storväxte forwarden Jens Nilsson. Den hårt arbetande 22-åringen från Timrå gjorde 30 poäng på 38 matcher och gick direkt in i ÖHC:s förstalinje bredvid Tobias Falk och Patrick Nordström.

– Det är väl inte omöjligt att det blir en fortsättning. Vi får se, min agent ska väl diskutera lite med ÖHC först, säger Jens Nilsson.

Vad betyder det för dig att Tobias Falk redan har skrivit på?

– Det spelar in, helt klart. Vi har ju spelat ihop hela säsongen och dessutom visar det att klubben är beredd att fortsätta satsa. Får vi behålla stommen i laget ser det ju riktigt bra ut inför hösten.

ÖHC har även inlett diskussioner med spelare från andra klubbar, som till exempel KB 65:s Magnus Häggström, Härnösands William Meander och Kovlands Jesper Larsson.

– Vi har meddelat dem att vi är intresserade, säger Kjell-Åke Andersson.

Mer läsning

Annons