Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiskt nej till fotbollsräddning

Konkursen kan nu vara bara timmar bort för Ängelholms FF. Därmed ökar dramatiken i fotbollens Superetta. En enig kommunstyrelse sa på måndagskvällen nämligen nej till ökat ekonomiskt stöd. Miljonskulderna står därmed kvar. Och hela Superettans tabell riskerar räknas om.

Hoppet stod alltså till att Ängelholms kommun skulle rädda Ängelholms FF genom att skjuta till ett antal miljoner kronor till föreningen som har stora skulder. Men politikerna sa nej. Kommunstyrelsen var helt enig. Ängelholms FF har inte levt upp till de intentioner som klubben aviserade i samband med en rekonstruktion 2011. Och därmed var heller inte Ängelholms kommun beredd att satsa mer pengar. Så löd politikernas tuffa besked.

Ängelholms FF ser därför ut att gå mot den konkurs som hängt över föreningen under längre tid. Klubben har skjutit sina skulder framför sig och kan i dag inte betala vare sig sina fordringsägare eller spelarnas löner.

Superettan-tabellen kan därmed komma att ändras om ÄFF begärs i konkurs. Om så sker tappar Ljungskile och Sundsvall sex poäng vardera. Medan Hammarby och Östersund inte mister några poäng. Jakten på de allsvenska platserna kan i så fall bli ett fall inte bara på fotbollsplanerna, utan även utanför arenorna på ett idrottspolitiskt plan.

Det var just på det här sättet som fotbollförbundet agerade i damernas högsta division när Tyresö i våras tvingades slå vantarna i bordet för att det saknades sju miljoner kronor. Efter konkursen räknades serien om och alla matcher med Tyresö inblandad, ströks helt sonika från tabellen.

Om detsamma sker i Superettan är alltså Giffarna Sundsvall en av förlorarna och ÖFK kan vara en vinnare