Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiska makten ännu ett frågetecken

Valet är till ända.
Men frågan om det ska vara röda, blå eller gröna politiker som ska styra i Åre kommun är fortfarande ett frågetecken.

Annons

Moderaterna har precis inlett förhandlingsfasen gällande vilka eller vilket parti som ska styra i kommunen.

– Respektive parti har utsett förhandlare och de kommer sätta sig tillsammans nu i slutet av veckan. Det börjar ju brinna lite i knutarna, säger Leif Nord (M) kommunalråd.

Finns det något som pekar mot eller för något parti?

– Nej, inte i dagsläget. Vi har ju två block och sedan Västjämtlands väl som är vågmästare med fem mandat. Det är jättesvårt att säga. Förhandlingsgruppen får göra sitt sen får vi se vart det ska landa, säger han.

Socialdemokraterna med 29,83 procent av rösterna i kommunen, tappade 2,72 procent i jämförelse med förra valet, har så smått påbörjat förhandlingsarbetet.

– Jag kommer att träffa dem jag vill träffa och prata med var och en för att se vad de andra partier vad de står för. Det är lite tidigt än, säger Peter Bergman (S) ordförande i Åre arbetarekommun.

När kan ni tänkas vara klarar?

– Jag tror att det ser ut så här nu därför att man inväntade den sista räkningen från i onsdags och då hade det kunna ramla lite var som helst. Borgarna hade kunnat bli en majoritet med MP. Men så blev det inte. Jag tror att innan vi har besked får ni vänta ett par veckor, det är ju inte bara ett parti som är inblandat åt alla håll, säger han.