Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikers svek mot funktionshindrade

Den 29 maj anordnades Marschen för tillhörighet på 30 platser i Sverige.

Annons

Det var nu åttonde året i rad som detta arrangemang genomfördes i protest mot att otillgänglighet för funktionshindrade inte rubriceras som diskriminering och att samhället anammar detta och inte gör något åt lagstiftningen. I vårt län genomfördes tre marscher i Svenstavik, Östersund och Strömsund. Trots den väderlek som rådde marscherade ett hundratal funktionshindrade på dessa platser.

I Strömsund hade samtliga politiska partier i kommunfullmäktige inbjudits för att inför flanerande marknadsbesökare på torget få möjlighet delge sin syn på och sin avsikt med sin förda handikappolitik. Ett parti hörde av sig direkt inbjudan togs emot Rättvis Demokrati (RD). Påminnelse skickades ut till övriga partier, dock utan minsta lilla reaktion eller kontakt till arrangörerna.

Det kan konstateras, att åtminstone tre av de övriga partierna Moderater, Socialdemokrater och Vänsterpartister - hade riggat upp stånd inom max 50 meters avstånd från paviljongen där tal hölls om otillgängligheten i vårt samhälle. Med Moderaterna fanns till och med ögonkontakt under de tal som genomfördes av representanter för de funktionshindrade. Ingen av de nämnda partiföreträdarna hade rimligen några som helst problem att notera vad som pågick. Men ingen reaktion kom, varken före, under eller efter manifestationens genomförande.

Tack till (RD) som sade några ord till stöd för kommunens funktionshindrade. Till övriga partier överlämnas ett fång tistlar av sämsta slag ni har på ett utomordentligt tydligt sätt visat ert ointresse och nonchalans mot en grupp medborgare som utgör en femtedel av befolkningen!

Jahn Strid

Kontaktperson Marschen f ör tillgänglighet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel