Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna uteblev från stor ungdomsträff i Torvalla

Det kom många idéer om hur Torvalla kan bli tryggare och bättre när ungdomar fick tycka till i samband med "Open Space" på Torvallaskolan.

– Under två timmar kom det jättemånga. Vi bjöd också in hela kommunfullmäktige men bara en politiker kom till arrangemanget.

Så sammanfattar Shaymaa Alaw, ordförande i kommunens ungdomsråd, fredagens ungdomsdialog "Open Space" på Torvallaskolan. Arrangemanget syftar till att skapa fler aktiviteter och ge stöd till idéer som kan utveckla Torvallas områden.

Besökarna hade fem teman att tycka till om.

– Överraskande många har gett oss idéer, Det har skrivits ner cirka 200 idéer om hur Torvalla kan bli bättre, säger Shaymaa Alaw.

Ett tema handlade om att försöka göra Torvalla tryggare. Några av idéerna: fler nattvandrare, fler gatlysen, café för ungdomar på fritidsgården så de slipper åka till stan, samt inga äldre killar än 18-20 år på gården.

På en karta prickade många in på vilka platser de känner sig osäkra, vilket skapade ett helt nytt underlag för kommunen.

Andra teman kretsade kring evenemang och aktiviteter. Idéer kring sånt som saknas är en laserhall, fotbollsturnering för tjejer, biosalong, gemensam övernattning, filmmaraton, fler matbutiker, godisbutik, en bra skatepark och en BMX-bana.

Ungdomsrådet ska ta initiativ till att göra saker för ungdomar i Östersunds kommun.

– Nu har ungdomsrådet mycket mer driv. Det är en ny generation nior och några gymnasister som tagit över, säger ordföranden Shaymaa Alaw som själv talade i fullmäktige för första gången i slutet på april.