Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna lurar oss igen och igen

Man börjar nästan ge upp. Det enda som våra högt betalda politiker kan tänka på är att höja skatter och avgifter och hitta på nya.

Konsekvenserna tänker dom inte på. Huvud-saken är att straffa eller klämma åt sina uppdragsgivare (oss). Varje höjning av skatter eller avgifter inverkar menligt på våra möjligheter att handla. Och då kanske i första hand chanserna att köpa svenskt eller kvalité.

Låt oss säga att det blir en kilometerskatt på den tunga trafiken. Vad händer? Jo transporter av råvara, energi och produkter blir dyrare, vilket syns på slutpriset.

Det i sin tur inverkar på vår köpkraft och på våra krav på löneökningar. Får vi mindre att spendera så slår det tillbaks på företagen.

Det handlar ju om att sälja sin produkt för dom. Vilket leder till minskade skatter, moms med mera till staten. Det kan ju även leda till mindre arbeten och mer kostnader för stat och kommun. Det som både Alliansen och tidigare (S), (V) och (MP) har hållit på med är bara en slags kortsiktig konstgjord andning. Det här spårade ur redan då politikerna skulle försöka avpassa vår ekonomi så vi skulle kvalificera oss till EU. Ingvar Carlsson och Mona Sahlin var de som började prata om svångremspolitiken. Det var en början till att anpassa oss till nåt vi inte har råd med.

Men vilken politiker vill ställa sig upp och erkänna att dom lurade oss.

Det som måste göras är att se till så småföretagande, mindre jordbruk, glesbygden med mera får en chans att leva upp igen. Det är här resurserna finns och det är här som vinsterna görs och ska stanna.

Storstäderna får gärna sitta där med sina chefer och tjänstemän. Men vad ska dom försörja sig på utan oss vanliga.

Micke G

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel