Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna backar inte – men svarar gärna på frågor

Hur lyckad gårdagens protestaktion än var syns inga tecken på att politikerna kommer att backa från sitt flyttbeslut. Både kommunalrådet Eva Hellstrand, c, och oppositionsrådet Anna-Caren Sätherberg, s, håller fast vid att beslutet är sunt.

Annons

Hellstrand medgav i går att namnlistorna var imponerande. Men det räcker inte, menar hon.

– Det är många namn, men det är lätt att skriva på ett papper, speciellt när man är arg. Men sedan då? Någonstans är det ju vi som måste ta ansvar för ekonomin.

Hon tycker inte att motståndarna fört fram något egentligt alternativ, som skulle ge motsvarande besparing. Och ett sådant krävs, menar hon.

Anna-Caren Sätherberg är inte heller beredd att backa i sin övertygelse.

– Det är det beslut vi har fattat. Men vi får titta om det finns oklarheter i siffrorna och vi måste få fram svar på alla frågor, sade hon.

Däremot tänker kommunledningen gå Järpenborna till mötes vad gäller möteskraven. Det blir både nytt stormöte och ett mer organiserat möte där man kan sitta ner och diskutera saker punkt för punkt.

Vad gäller den aspekten var Jörgen Encke nöjd efter aktionen.

– Vårt huvudmål var att få dem att träffa oss under ordnade former. Men vi tycker att man borde ha gjort det innan i en så pass stor fråga.

Vad gäller misstron om siffrorna säger han att man bara fått se de färdiga beräkningarna, och mycket där verkar konstigt.

– Men vi skulle vilja ha de bakomliggande uträkningarna. Och vi vill gärna bli överbevisade om att vi har fel, säger Encke.

En stor oklarhet är kring försäkringspengarna från den nedbrunna skolan.

– Mycket bygger på att man ska få 14 miljoner kronor, men det är ju inte klart än. Det är märkligt att man gör en kalkyl på ett underlag som inte är klart, säger Jörgen Encke.

Mer läsning

Annons