Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerlaget i regionen är inte utsett

Det är oklart vilka politiker som får vilka poster i den nya regionstyrelsen.

Landstinget kommer att försvinna, det är redan känt. Det nya blir en regionorganisation som ska stå på en, som det heter, bredare plattform. Det är också känt vilka Socialdemokraterna vill ha på de tyngsta posterna vilket LT redovisade redan i mars i år.

Men det är inte klart hur den övriga laguppställningen kommer att se ut. Valberedningens ordförande, Pelle Tjärnlund, säger att beredningen just nu har "surrmöten", men några namn kan inte presenteras.

– Nej, just nu diskuterar vi hur vi får ihop det bästa laget, hur gör vi då? Vilka kan det vara?

Samtidigt noterade LT redan i onsdags att det är Miljöpartiet som sitter med trumfkort på hand och kan välja att sitta i ett alliansstyre.

– Blir det ett nytt majoritetsläge där det står klart att sossarna inte får sitta kvar, ja då får vi jobba utifrån de förutsättningarna, säger Pelle Tjärnlund.

Sammantaget fem regionråd kommer att finnas i organisationen; några av dem presenterades av Socialdemokraternas valberedning i mars:

Robert Uitto blir ordförande i nämnden för regional utveckling.

Ann-Marie Johansson föreslås bli ordförande i regionstyrelsen, forna landstingsstyrelsen.

Anders Frimert blir vice ordförande i regionstyrelsen.

Margareta Winberg föreslås bli ordförande och Anton Hammar vice ordförande i det högsta beslutande organet, regionfullmäktige.