Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker telefonhotad innan skolbeslutet

Moderatpolitikern Iris Moritz som bor i Skålan har fått motta hot efter att hon deklarerat att hon tänkte rösta för en nedläggning av byns skola.

Det var för omkring en och en halv vecka sedan som en kvinna, troligen också hon boende i trakten, ringde upp Iris Moritz i hennes hem.

– Samtalet var omkring 15 – 20 minuter långt. Det både började och slutade med att hon sa åt mig att passa mig för att gå ut. Hoten var direkt relaterade till mina åsikter i skolfrågan, berättar Iris Moritz för LT.

Iris Moritz kände sig mycket obekväm efter samtalet och satt uppe hela natten eftersom hon var för rädd att gå och lägga sig.

– Det kändes otäckt, säger hon.

Till en början hade Iris Moritz inte tänkt gå vidare med händelsen, men bestämde sig ett par dagar sedan för att polisanmäla. Dessutom har kommunens säkerhetsansvarige informerats om händelsen.

Men trots hotelserna deltog Iris Moritz i gårdagens fullmäktigesammanträde där hon röstade för en nedläggning av Skålans skola och Rätans högstadium.

– Om jag inte gått hit i dag hade den som hotade mig vunnit, och det går jag inte med på.

Ändå var hon märkbart skärrad efter mötet.

– Det känns lite otäckt att åka till Skålan nu, säger hon.