Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker skäms – ofta med rätta

Många politiker skäms för sitt yrke. I många fall kanske det är berättigat.

Annons

I de fall där man sätter sin egen karriär och välgång framför väljarnas och sin ideologi, vilket i dag tyvärr är ganska vanligt. Partipiskan viner och den som säger emot har gjort sitt och har liten chans till fortsatt karriär. Sedan verkar det vara vanligt med en viss förvirring på synen på en folkvald politiker.

Tyvärr är det ganska vanligt att de valda jobbar för att gynna en minoritet, och det måste väl vara lite fel. Sen har vi ju den här lilla biten med prestige. En politiker eller ett parti kan inte erkänna att något gick fel och kanske till och med gå tillbaka till något som fungerade. Det är något helt otänkbart. Man ligger ju där i nivån strax under vår skapare och då kan man väl inte göra fel.

För att få ordning på det här så måste det till en del funderande. Vad är det till exempel som säjer att inte en folkvald ska leva efter samma regler som dom skapar åt folket. Titta på pensioner, sjukersättningar med mera.

Det är inte för att skapa en gräddfil åt sig själv man blir vald. Sedan tror jag att politikerna måste bli mer folkliga och inte sitta instängda på sina kontor.Varför kan till exempel inte en kommun ha sin stab på flera orter inom kommunen. I dagens samhälle med internet, telefoner med mera till höger och vänster behöver man faktiskt inte sitta i knä på varandra. Det skapar bara ett främlingskap till sina uppdragsgivare och chefer, väljarna och skattebetalarna.

Micke G

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel