Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker polisanmäld för stoppat plan

Hon ställde sig upp och uppmanade sina medpassagerare att knäppa upp säkerhetsbältet.
Nu är Malin Björk (V) polisanmäld.

I torsdags skulle Ghader Ghalamere, från Iran, utvisas från Sverige och flygas från Östersund. På det flygplanet som Ghader skulle resa med fanns också politikern Malin Björk (V). När det stod klart vad som var på väg att hända ställde sig Malin Björk upp i planet, tog av sig sitt säkerhetsbälte, och uppmanade även de andra passagerarna att göra likadant, så att planet inte kunde lyfta.

Det har nu fått konsekvenser.

Under fredag kväll lämnade en av passagerarna på planet in en polisanmälan mot Malin Björk. Anmälningen är gjord i Göteborg.

– Vi rubricerar den här händelsen i ett första skede på samma sätt som de personer som tog sig över staketet på flygplatsen. Rubriceringen är försök till sabotage kan också vara brott mot allmänhetens intresse. Det är många frågetecken kring det här. En åklagare måste kolla närmare på det här, säger Per Thelin, förundersökningsledare.

Enligt polisen handelar anmälan om att Malin Björk "motsätter sig så att planet inte kunde lyfta".

När LT ringer Malin Björk väntar hon på att flyga till Frankfurt. Att hon är polisanmäld blir en nyhet.

– (Tystnad)... Det var inget jag visste något om.

Har du något att säga om det här?

– Nej jag kan inte lämna någon kommentar för jag visste inte ens om det här. Det här kändes ju konstigt, säger hon.