Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Politiker måste avsätta mer resurser till järnväg"

Marie Nordén, socialdemokratisk riksdagsledamot från länet, är förbannad över att Green Cargo ska lägga ned större delen av godstågsverksamheten i Jämtland.

– Det finns bara förlorare på det här förslaget – företagare, miljön och vägarna, säger hon.

Annons

Jämtland är ett stort län som behöver platser där vi kan föra över gods till järnväg. Det anser Marie Nordén (S).

– Att Green Cargo tycker det är okej att lägga ned godstågtrafiken i länet, det är fullkomligt oacceptabelt, säger hon.

Marie Nordén ställer sig frågande till hur Green Cargo arbetar och vad de har för ambitioner. Hon anser att näringslivsministern borde reagera, och riktar kritik mot den sittande regeringen för att ha satsat mer på vägbyggen än på att få fler att använda järnvägen.

– Vi politiker måste avsätta mer resurser till järnväg. Det är viktigt att komma ihåg att vi politiker har ett stort ansvar, säger hon.

Om de rödgröna vinner valet ska de satsa 101 miljarder på järnvägar och kollektivtrafik. Pengarna ska bland annat användas till fler dubbelspår och att förbättra trafiken på några av de tyngst belastade sträckorna.

• Hur blir det för glesbygden i er satsning?

– Vi vill avsätta nio miljarder till en hela-landet-pott, det är pengar som ska investeras i glesbygden. Bland annat genom att rusta upp Inlandsbanan, säger Marie Nordén.