Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker kräver Folksam på stålar

Strömsunds kommun kräver försäkringsjätten Folksam på pengar eftersom bolaget har vägrat att lämna ut information i ett miljöärende.

Det hela började med att en ansvarig för en byggfirma upptäckte ett stort utsläpp av eldningsolja på en fastighet inom Strömsunds kommun. Miljö- och byggavdelningens personal åkte till den aktuella byggnaden för att göra en inspektion. Besiktningen kom fram till att det skulle behövas en ordentlig undersökning av byggnadens dränering, avloppssystem och marken under betonggolvet. Först därefter skulle det gå att avgöra vilka åtgärder som behövdes för att få bort all utspilld olja.

Efter händelsen, som inträffade för mer än två år sedan, fick kommunen beskedet att det var Folksam som "ägde" ärendet. Därefter har kommunen vid flera tillfällen försökt få uppgifter från försäkringsbolaget om vilka åtgärder som har genomförts och vilka eventuella åtgärder som planeras.

Men Folksam har inte lämnat ut några uppgifter, trots flera påtryckningar. Därför har kommunen nu beslutat att sätta ytterligare press på försäkringsbolaget. Politikerna i miljö- och byggnämnden har beslutat att kräva Folksam på totalt 20 000 kronor i vite om bolaget inte innan den 1 februari har berättat vilka åtgärder som har gjorts eller planeras.

Politikerna har också beslutat att kräva Folksam på 20 000 kronor för varje månad som går utan att kommunen har fått in de begärda uppgifterna.