Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker i fullmäktige fördömer trakasserier av nyanlända flyktingar

Trakasserierna med bland flaskor som kastades mot nyanlända flyktingar på Frösön fördöms av ett enigt kommunfullmäktige i Östersund.

– De sju partierna i nuvarande kommunfullmäktige tar starkt avstånd från söndagskvällens trakasserier mot de asylsökande som kommit till Frösö Park, framgår det av ett gemensamt uttalande.

– Vi beklagar djupt att oskyldiga människor utsätts för sådan mobbning. De asylsökande skall ha rätt att känna sig trygga, få respekt och medkänsla i en utsatt situation, heter det vidare i uttalandet.

Det framhålls att kränkningarna går stick i stäv med mot den gemensamma värdegrund som kommunen antagit i integrationsfrågor.

– Vår ambition är istället att förebygga och motverka diskriminering, främlingsfientlighet och rasism i kommunen. De asylsökande har rätt att få sin sak prövad i enlighet med svensk lagstiftning och utan att trakasseras under tiden, enligt uttalandet som undertecknats av ledande personer i samtliga partier.