Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker i egen gräddfil

Regeringen Reinfeldt ställer hårda krav dem som skall åtnjuta samhälligt ekonomiskt skydd.

Det är många som får se sina livslånga besparingar försvinna i när de faller fritt genom skyddsnätets maskor.

Om man är tillräckligt frisk för att jobba avgör inte den egna läkaren utan försäkringskassan. 1500 personer har till och med förlorat rätten att sjukskriva sig över huvud taget oavsett hur sjuka de är. Ingen vet heller hur de ekonomiskt överlever. Det enda man vet är att de är sjuka eller inte fullt arbetsföra och att de varit det länge.

Det må för dessa individer kännas som ett hånskratt i ansiktet när vi varje år tar emot över 50000 flyktingar som får husrum, kläder, möblemang och försörjning på skattebetalarnas bekostnad. Det är enkelt att som riksdagsman hävda att vi har råd samtidigt som de försäkrat sig själva pensioner högt över inkomsten för vanliga löntagare. Även om de blir arbetslösa och sjuka har de stiftat lagar så att de har sin försörjning livslångt tryggad.

När våra politiker har samma villkor som allmänheten i övrigt kan vi på allvar diskutera vår vilja till solidaritet. Att kalla alla kritiker till invandringspolitiken som rasister och raljera i arrogans över vanliga människors problem och verklighet visar på ett oförstånd och en respektlöshet för människor som inte befinner sig i samhällets gräddfil.

Den politiska trovärdigheten skulle öka enormt om man avsade sig sina egenbeslutade samhällsförmåner och fortfarande stod på barrikaderna och predikade solidaritet. Den kombinationen kommer vi dock aldrig någonsin att få uppleva.

Gerhard Carlsson (SD), Fullmäktigeledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel