Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisolycka utreds i Västernorrland

En polisbuss körde in i en stillastående bil på väg till en olycka. Händelsen ska utredas av polisen i Västernorrland.

– De kommer att ta sig an själva utredningen kring olyckan, säger Urban Dahlbäck hos Jämtlandspolisen.

Det var tidigt under måndagsmorgonen som en trafikolycka inträffade i närheten av Häggenås. Allt tyder på att den olyckan berodde på att ett fordon kom över i mötande körfält och kolliderade med ett annat. På vägen till olycksplatsen blev två poliser själva inblandade i en olycka när deras polisbuss körde in i en stillastående bil.

Vad som orsakade olyckan kommer nu utredas av polisen i Västernorrland.

– Det finns inget formellt krav på att det ska lämnas över. Men vi brukar göras så för att undvika frågeställningar att vi utreder händelser skett med våra egna anställda, säger Urban Dahlbäck, förundersökningsledare på polisens trafikenhet.

Sju personer fördes till sjukhus efter olyckorna. De två poliserna klämdes fast i bussen. En av dem hade under onsdagseftermiddagen fått lämna sjukhuset, medan den andre var kvar.

– Ingen är allvarligt skadad i den bemärkelse att det är fara för liv. Sedan vet man inte om det kan bli någon nackskada som är nog så besvärlig. Jag vet inte vilka skador som har blivit och hur långvariga de kan bli, säger Urban Dahlbäck.

De uppgifter som har lämnats från sjukhuset gäller tre vuxna män. Dessa tre har lindriga skador, men mår efter omständigheterna bra.