Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polishelikopter stoppade bilist på E 45

Polisen genomförde en omfattande trafikövervakning under annandagens eftermiddag, en av årets trafiktätaste dagar. En biljakt på E 45 slutade med att polisen stoppade föraren med helikopter.

Annons

Inga olyckor som rapporterats in till polisen inträffade under annandag påsk men polisen fick fullt upp ändå.

Ungefär 130 utandningsprov genomfördes i jakten på rattfyllerister och i Hallen stoppades en lastbil där förarens prov visade på alkohol i kroppen. Han togs med av polisen för vidare provtagning på Järpens polisstation.

Många körde över tillåten hastighet, 50 fortkörare påträffades under måndagen. Två av dem får sina körkort indragna.

Det var främst hastighet och nyterhet som polisen var ute efter att kontrollera i påskens stora trafikbevakning. De stora och tyngst trafikerade vägarna var mest bevakade.

En bil som var på väg mot poliskontrollen på E 14 vid Ope vände och försökte komma undan polisen genom att köra tillbaka samma väg som fordonet kommit. Polisen tog då upp jakten på fordonet som ökade farten. Jakten gick vidare söderut längs E 45, bland annat var polisens helikopter inblandad i förföljandet av den undflyende föraren. Till slut fick helikoptern och andra enheter stopp på fordonet i höjd med Bodsjö. Föraren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.