Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen vill ha tips om inbrottsbil

Polisen har hittat den bil som använts vid inbrottsförsöken mot Icabutikerna i Nälden och Myrviken. De vill nu ha in tips från allmänheten.

Bilen hittades i Hallen, på vägen upp mot Bydalen, den 13 november. I bilen, som är en vit Volkswagen caravelle årsmodell 93, hittades spännband och vajrar. Dessa var riggade dels i bilens bakre utrymme samt runt dragkroken. Bakre baksätet i bilen är borttaget och saknas fortfarande.

En av polisens teorier är att arrangemanget med vajrarna och spännband skulle användas till att slita ut bankomater med bilens hjälp. Eller användas för att forcera dörrar.

Den vita Volkswagenbussen stals i Brunflo samma natt som inbrottsförsöken skedde. Därefter skedde först inbrottsförsöket i Nälden, följt av händelsen i Myrviken. Det finns vittnesuppgifter från Nälden som pekar på att det var två manspersoner i och kring bilen vid tillfället.

Efter att ha försökt bryta sig in på Ica i Myrviken vid femtiden på morgonen den 11 november så har förövarna kört bilen till Hallen och vidare upp mot Bydalen. Där slutar spåren och hur personerna tagit sig vidare är inte känt.

Polisen vill ha hjälp från allmänheten med iakttagelser som rör den aktuella bilen och personer som synts i närheten av fordonet.