Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar: Man utgav sig för att vara från hemtjänsten – rånade person i Bräcke

Polisen uppmanar äldre att kontrollera legitimation när de får besök av personer som uppger sig vara från hemtjänsten eller liknande. Detta efter att en person i Bräcke utsatts för stöld av en person som utgav sig vara från hemtjänsten.

Händelsen inträffade under lördagen. Enligt polisen ska en man ha knackat på hos en äldre person och sagt att han är från hemtjänsten.

Mannen släpptes in i bostaden och tog pengar ur den boendes plånbok utan att bli upptäckt. En anmälan om grov stöld har upprättats.

Polisen uppmanar nu personer som får besök av någon som utger sig vara från hemtjänsten, sjukvården, ett företag, bostadsvärd eller liknande att kontrollerar deras legitimation innan du släpper in personen.

Det ska vara en legitimation som är utställd på aktuell verksamhet och där namn och foto finns med uppger polisen.

Du kan även ringa verksamheten som personen utger sig komma ifrån. Släpp inte in personen medan du kollar upp numret och ringer verksamheten utan låt personen vänta utanför dörren som du stänger och låser skriver polisen.