Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen upplöste gymnasiefest

På grund av hög berusning och problem med ordningen upplöste polisen en offentlig tillställning för gymnasieungdomar sent på lördagskvällen.

Partystämningen var alldeles för uppskruvad när polisen vid midnatt beslutade att stänga tillställningen.

Beslutet motiveras med att det rådde svår oordning och i lokalen fanns dubbelt så många än vad som är föreskrivet. Berusningsgraden var dessutom alldels för hög hos flera ungdomar.

Enligt Oscar Berglund, vakthavande befäl hos polisen i Östersund, upplöstes festen med hänsyn till säkerheten för de deltagare som befann sig i lokalen.

Det har också upprättats en anmälan, arrangörens ansvar kommer att utredas närmare och ett antal personer ska höras om tillställningen.

En av besökarna på festen berättade för LT att han inte uppfattade festen som speciellt stökig.

– Det var kanske lite för mycket folk men det fanns ordningsvakter som höll koll på insläppet. Helt plötsligt kom polisen in och sa att det var för många där och att festen skulle avslutas, säger han.

Han berättade att alla som var på festen blev förvånade och när de frågade polisen om varför de avblåste festandet så fick de inget riktigt svar.