Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen rätar ut frågetecken om liftolyckan

Polisen synar omständigheterna som ledde till att en kvinna föll ned och skadade sig, när hon klev på gondolliften i Åre på nyårsdagen.

– Det utreds som vållande till kroppsskada, säger Per Thelin vid Östersundspolisen där en anmälan upprättats sedan Skistar polisanmält händelsen i enlighet med de rutiner man har där.

Lagen tar sikte på den som av oaktsamhet orsakar annan person kroppsskada eller sjukdom som inte är obetydlig.

I den utredning polisen gör ska ett flertal personer höras utöver Skistars personal.

Huruvida gondolen skulle ha stannat tidigare och om det finns risker vid ombordstigning som leder till fall, om man kliver på "fel", är några frågetecken som behöver klaras ut framöver.

Kvinnan föll cirka fyra meter när hon skulle kliva på gondolliften från singelkön. Enligt uppgifter från Skistar försökte kvinnan gå in i gondolen i senaste laget och något gick snett.

Hon skadades svårt och fördes på nyårsdagens eftermiddag till Östersunds sjukhus. Där hade kvinnan enligt sjukhusuppgifter återhämtat sig något två dagar senare och mådde då efter omständigheterna gott.