Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen misstänker: Hotade med motorsågen

Tjafs i Krokoms kommun om köksluckor slutade med motorsågshot och krossat fönster.

Det tror åklagare Karin Johnsson Ryd som väcker åtal mot en man för olaga ohot och skadegörelse.

Annons

Det var en dag i början av oktober sent på eftermiddagen som det plötsligt plingade på och bankades på husdörren till en medelålders man i Krokoms kommun.

Mannen i huset uppger i förhör med polis att han fick en chock – utanför stod en uppretad man med motorsåg i högsta hugg.

Motorsågsmannen slog enligt det misstänkta offret och flera vittnen även sönder en glasruta och skrek flera hotfulla saker.

Bland annat "Släpper du in mig kommer jag att slå ner dig" och "Jag har tagit större gubbar än dig".

Brottsoffret hade sinnesnärvaro nog att med sin mobiltelefon filma delar av förloppet. Han ringde också efter polis som snart anlände.

Enligt polisens anteckningar hade situationen lugnat ner sig något och motorsågsmannen – som luktade alkohol – överlämnade sig frivilligt. I hans ficka hittade polisen en så kallad "butterfly-kniv".

I förhör med polis uppger brottsoffret att han mått mycket dåligt efter händelsen och forfarande är rädd för mannen med motorsågen.

Bakgrunden till det ovälkomna besöket är tjafs om ett par köksluckor som motorsågsmannen lämnat till en bekant till brottsoffret men inte fått tillbaka.

Motorsågsmannen förnekar i senare förhör att han hotat brottsoffret men erkänner att han plockat fram en motorsåg och varvat upp den.

–Det var bara en jävla dum grej, säger motorsågsmannen i förhör med polisen.

Enligt honom så var det hela bara en bagatellgrej som urartade när han slog sönder fönsterrutan.

– Jag kan inte förstå att han (brottsoffret) säger att han är rädd för mig, säger motorsågsmannen i ett avslutande förhör.