Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen kan ha en misstänkt för rånet

På torsdagskvällen fanns ingen gripen för rånet mot Guldfynd. En eventuell misstänkt kan finnas.
– Vi håller på att ringa in vad som kanske skulle kunna vara en gärningsman, säger Michael Lundberg, förundersökningsledare hos polisen.

Annons

Polisen trappade ner sökinsatserna efter den misstänkte rånaren under torsdagskvällen. Planen är att återigen trappa upp den under fredagen.

– Nu försöker vi sammanställa den dokumentation som finns i ärendet och kraftsamlar inför morgondagen, säger Michael Lundberg.

Runt 25 poliser deltog i sökandet efter rånaren. På Frösöbron och Vallsundsbron kontrollerades fordon under timmarna efter rånet.

– Det är en polistaktisk manöver som man gör för att säkerställa att personer inte åker ut ur området. Vi har även haft kontroller runt utfarterna av Östersund, men de blir inte lika synliga som i centrala Östersund, säger Michael Lundberg.

Polisen letade även efter rånaren i Odensala då barn rapporterade att de hade sett en man med vapen. De uppgifterna visade sig vara felaktiga.

Än så länge väljer polisen att inte gå ut med speciellt mycket information kring rånet.

– Vi har fattat beslut att vi inte går in på detaljer kring själva brottsplatsen, hur många personer som har befunnit sig runt brottsplatsen, tillvägagångssätt och så vidare, Vi håller oss till den strategin vi har bestämt. En glasmonter är krossad, gärningsmannen har rafsat åt sig gods och avvikit från brottsplatsen, personal är chockad. Något annat går vi inte ut med.

Var det ett handeldvapen som användes?

– Det är uppgifter som inte är relevanta för andra än oss i det här läget. Vi har full huggning med att försöka få tag i den här gärningsmannen, säger Michael Lundberg.

Finns det några uppgifter om vad rånaren har fått med sig?

– Nej, inte ännu. Det kanske finns något i förhören men de är inte sammanställda ännu, säger Michael Lundberg.

Finns det övervakningskameror i butiken?

– Det vill vi inte orda om. Jag kan säga att frågan har ställt men ingen har kunnat svara på det, så jag är inte helt säker, säger Michael Lundberg.

Finns det någon misstänkt?

– Vi håller på att ringa in det vi kan tänka kanske skulle kunna vara någon gärningsman, men inget konkret.