Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen i Strömsund prioriterar fel

Annons

I Strömsund är vi inte vana att se poliser i onödan (och i byarna omkring)! Och det är inte bara på grund av besparingar, så har det varit under en lång tid! Kanske tidigare av ”dålig planering” och under senare tid av pengabrist. De få gånger det nu skulle vara dans eller liknande i Strömsund så är poliserna ganska lätträknade (svårt att planera schemat efter de lokala aktiviteterna eller vad?)

Man får väl hoppas att de få poliser vi har gör så gott de kan och det får man väl verkligen tro. Men man undrar ibland då det till exempel finns lokalt kända rattonyktra som borde vara kända av våra lokala poliser men som inte ägnas nån större uppmärksamhet.

Patrullering är önskvärt och ägna mindre tid åt typ trimmade mopeder eller stylade bilar. Stylade bilar kanske inte är lagligt alla gånger, men kan kanske ses med lite blidare ögon för bättre kontakt med polis och myndigheter i framtiden. Är det inte är direkt trafikfarliga brister så måste det är ju ändå vara till gagn genom bra kontakt med våra ungdomar som i framtiden skapar ”goodwill” och laglydiga medborgare. Ägna tid åt rattonykterhet, patrullering (för att stävja inbrott, bråk, misshandel och stöld mm) samt ut på skolor och offentlliga sammanhang typ marknader eller vad som helst och informera och synas till. ”En bra polis är sträng men inte nitisk”, mänsklig och kan se till framtida nytta för varje individ man kommer i kontakt med. Och genom detta inte inte skapa samhällsfientliga individer genom fel bemötande. I och med detta har polisskolorna ett stort ansvar att utbilda rätt personal så att inte fel personligheter slinker igenom.

Strömsundsbon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel