Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen hittade försvunnen 28-åring

En 28-årig man som försvann efter en fest i Åkersjön under lördagskvällen har hittats. Polis och fjällräddning har letat efter mannen sedan natten mot söndag.

Annons

Den försvunne mannen lämnade en fest i en stuga i Åkersjön vid 22-tiden på lördagskvällen och sökningarna efter honom inleddes under natten. Vid lunchtid på söndagen återfanns han i Sundsvallstrakten där han är hemmahörande.

Polisen hade fått tips på söndagsmorgonen om att 28-åringen kunde ha tagit tåget från Östersund.

– De senaste uppgifterna vi hade var att han tagit ett tåg till Sundsvall, men jag kunde inte vara säker förrän vi kollat av det med våra kollegor där, säger Oscar Berglund, polisens vakthavande befäl i Jämtland.

Både polis och fjällräddning har letat efter mannen i terrängen kring Åkersjön men polisen misstänkte även att personen höll sig undan frivilligt och att han tagit sig till Östersund och vidare därifrån.

– Det är ju inte olagligt att hålla sig undan, men man kan kanske tycka att han kunde ha hört av sig, säger Oscar Berglund.

Sökpådraget i Åkersjön efter 28-åringen startade kort efter att mannen försvunnit på lördagskvällen. Även sökorganisationen Missing people gjorde sig redo att söka i Åkersjön under söndagen, enligt Sveriges radio Jämtland.

– Omständigheterna och platsen han försvann på gör att vi måste ta saken på allvar i ett sådant läge, säger Oscar Berglund.