Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Polisen har skett detta professionellt"

Parvaneh Hosseini, styvdotter till Ghader Ghalamere, är starkt kritisk till polisen efter utvisningsärendet. Nu svarar Håkan Modin, operativ chef.
– Min bedömning är att polispersonalen, utifrån vad jag kan se, har skött det på ytterst professionellt sätt.

Annons

På onsdagskvällen hämtades Ghader Ghalamere av poliser, som skulle verkställa Migrationsverkets beslut att utvisa honom.

– Vi ska bistå andra myndigheter för att verkställa beslut som de fattar. I det här fallet har Migrationsverket gjort en begäran att vi ska verkställa ett beslut om utvisning, säger Håkan Modin.

Det var upprörda känslor hos mannens familj, både när han hämtades och när han skulle skickas med flyget till Stockholm – fullt förståeligt enligt Håkan Modin.

– Det är så med väldigt många sådana här ärenden, särskilt där det finns barn med, det blir naturligtvis mycket känslor. Att folk reagerar och tilll och med överreagerar är väl inte så konstigt.

Parvaneh Hosseini kritiserar polisen för att de inte visade papper på utvisningsbeslutet för familjen när de hämtade hennes styvfar.

– Det är inte riktigt så det fungerar. Den här mannen var mycket väl medveten om att det här skulle ske. Det var även överenskommet att man skulle ringa så skulle han själv komma ut. Det finns olika synsätt och historier. Vi har följt de legala grunder som normalt tillämpas i de här fallen. Min bedömning är att polispersonalen som har handlagt ärendet, än så länge utifrån vad jag kan se, har skött det på ytterst professionellt sätt, säger Håkan Modin.

På torsdagsmorgonen blev det tumult på flygplatsen när Ghader Ghalamere skulle skickas med flyget. Polisen har upprättat anmälan om olaga intrång, våldsamt upplopp, skadegörelse och sabotage. I samband med incidenten attackerades Parvaneh Hosseini av tre polishundar.

– Det kan jag inte kommentera, jag var inte där. Är det så att hon anser att hon är felaktigt bemött eller behandlad, då lär hon väl göra en anmälan antar jag. Det är väl inte helt ovanligt att man anser att man blir felaktigt eller bryskt behandlad. Men lyder man inte det man blir tillsagd att göra kan det bli den yttersta konsekvensen att man blir flyttad på rent fysiskt, säger Håkan Modin.