Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen granskar villainbrott

Polisens avdelning för grova brott håller nu på att granska villainbrotten som skedde i helgen.

Polisen håller nu på att se närmare på och analysera två av de inbrott som LT skrev om i måndagens tidning. Enligt Sanna Mattsson, på polisens enhet för grova brott, skedde inbrotten i Röde, mellan Nälden och Alsen, och i Våge, mellan Hallen och Mattmar.

– Det var främst större grejer som stals, berättar Sanna Mattsson.

I inbrottet som i trakten av Hallen saknar villaägaren bland annat en åkgräsklippare, en motorsåg och en fyrhjuling.

– Målsägaren i det andra anmälda brottet ska återkomma till oss med en lista på vad som saknas, säger Sanna Mattsson.

– Vi jämför båda brotten, bland annat tillvägagångssätt, och tittar till exempel på andra brott som begåtts i dessa trakter under en tidsperiod tillbaka.

Spår har säkrats vid ett av brotten berättar hon.

Att det var stora och tunga föremål som stulits är något som polisen tar fasta på i utredningen.

– Det betyder ju att de som gjort det måste ha haft till exempel ett släp med sig. Vi hoppas att någon har gjort några iakttagelser. Men det är ju inte säkert att inbrotten skett precis nu innan det upptäcktes, det kan handla om längre tid tillbaka.

Sanna Mattsson fick de aktuella ärendena på sitt bord i morse (läs måndag). Det tredje inbrottet som LT berättat om, som ska ha ägt rum i Rätan, Bergs kommun, har hon ännu inga uppgifter på.

I polisens register över anmälda brott har det så här långt i år anmälts 23 villainbrott i länet, motsvarande period i fjol var siffran 21.

Vad gäller anmälda inbrott i fritidshus har det från och med 1 januari till och med 5 juli 2010 anmälts 120 inbrott. Motsvarande period i fjol var det 126 inbrott anmälda. Men siffrorna kan vara lite missvisande då det inte är säkert att de skett i samband med att de anmäldes. Många stölder och inbrott kan upptäckas långt senare än de skett, till exempel i fritidshus som ägarna inte besöker så ofta.