Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen får betala parkeringsböter

Polisen parkerade den gripne mannens bil fel vilket gav dryga böter utan att mannen kunde påverka det.

Efter att polisen stoppat en man i centrala Östersund och fråntagit honom friheten ställdes han bil på en olämplig plats av polismannen själv.

Den frihetsberövade mannen satt i häktet och påtalade för poliser vid flera tillfällen att han undrade vad de gjort av bilen. "Det där sköter vi (polisen reds. anm.)", hade han fått till svar.

Först efter en vecka fick mannens bror reda på att bilen kunde stå felparkerad och kunde då flytta på den. Då hade parkeringsföretaget Q-park hunnit ge mannen böter på sammanlagt 4 000 kronor.

Mannen blev tvungen att betala kostnaden för att slippa inkassokrav.

Efter att mannen påpekat detta i ett brev till polisen och krävt ersättning för de 4 000 kronorna beslutar Rikspolisstyrelsen att Jämtlandspolisen ska utbetala summan till honom. Det var ju trots allt polismannen som med oförsiktighet ställt bilen fel, resonerar de.