Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen beredd på stök när Åkesson kommer

Jimmie Åkesson (SD) gästar Strömsund och Östersund under onsdagen. Polisen är beredd på att det kan bli stökigt.
– Det är klart att vi måste planera utifrån hur verkligheten ser ut, säger Göran Bergström, närpolischef i Strömsund.

Annons

Sverigedemokraternas partiledare är just nu ute på en landsomfattande EU-valsturné. Protesterna har varit omfattande och de torgmöten som Jimmie Åkesson skulle genomföra i Göteborg och Karlstad fick ställas in.

Inför SD-ledarens besök i Strömsund är polisen beredd på att det eventuellt kan bli stökigt.

– Med den bakgrund vi har måste vi dimensionera insatserna som andra polismyndigheter i Sverige har gjort. Vi vet också att på en del ställen har vi fått indikationer på ökad risk när det gäller störning, säger Göran Bergström.

Strömsundspolisen får förstärkning från Östersund under Jimmie Åkessons besök. Hur många poliser som bevakar mötet vill inte Göran Bergström gå in på.

– Med bakgrund av den hotbild som vi bitvis får presenterad från SÄPO skräddarsyr vi tillsammans med en polisinsatschef de insatser som vi anser vara nödvändiga, säger Göran Bergström.

Samma dag som Jimmie Åkesson gästar Strömsund kommer även Robert Mattiasson, partiledare för Kommunistiska partiet. Kommunistiska partiet planerar att dela ut flygblad med budskap mot rasism och främlingsfientlighet.

Jimmie Åkessons dag i länet avslutas med ett besök i Östersund.