Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen bekräftar: Döde mannen var Leo

Den man som hittades död några kilometer nordväst om Sveg i början av april var Leo Andersen Frustuck, som försvann natten mot midsommardagen i fjol.
– Jag fick beskedet i går, säger Camilla Leosson som jobbar med dödsfall på polisen.

På förmiddagen onsdagen den andra april påträffades en död man på i närheten av en torvmyr strax nordväst om Sveg. Det var en skoterförare som kom åkande och såg något som stack upp ur snön. Polis tillkallades och det visade sig vara kvarlevorna av en man.

Identifiering på plats var omöjligt men eftersom det inte fanns något annan anmält försvinnande sedan midsommar i fjol så arbetade polisen utifrån möjligheten att mannen var den försvunne Leo Andersen Frustuck.

Vilket visade sig vara sant.

Med hjälp av dna har nu kroppen identifierats vid Rättsmedicinalverkets rättsgenetiska enhet i Linköping. Det berättar Camilla Leosson som arbetar med dödsfall vid polisen i Jämtlands län.

– De har matchat hans dna-profil med kvarlevorna och det stämmer, säger hon.

Leo Andersen Frustuck var 78 år gammal och kom från Danmark. Tillsammans med sin fru var han på resa norrut genom Sverige. De stannade till vid Ulvkälla i Sveg för att övernatta i bilen och någonstans under natten mot midsommardagen klev han ut ur bilen och försvann.

En stor sökinsats drogs i gång och många frivilliga har hjälpt till. Organisationen Missing people har också vid flera tillfällen organiserat sökkedjor för att finna mannen. Utan resultat. Eftersöken har skett framför allt från Svegsdammen och ner längs Ljusnan.

Polisen misstänker inte att något brott har begåtts men har ännu inte något besked om dödsorsaken.

– Det kan ta upp till tio veckor att få ett obduktionsresultat efter det att kroppen hittats, säger Camilla Leosson.

Leo Andersen Frustucks anhöriga är underrättade.