Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis får längre fängelsestraff

Polismannen misshandlade sin hustru upprepade gånger.

Nu skärper hovrätten hans fängelsestraff med två månader.

Annons

Det var i september förra året som tingsrätten i Östersund dömde den aktuelle polismannen till fyra månaders fängelse. Mannen dömdes för att vid minst sex tillfällen ha misshandlat sin hustru genom att bland annat ta strupgrepp på henne. Polismannen, däremot, hävdade att han inte hade något uppsåt att skada sin fru. För att stärka sin berättelse hänvisade han till ett läkarintyg som visar att han höll långt ner på halsen, i förhållande till struphuvudet.

Tingsrätten tyckte att fängelsestraffet borde uppgå till åtta månader, men halverade strafflängden eftersom mannen troligtvis kommer att bli avskedad från sitt jobb som polis.

Nu har hovrätten sagt sitt i ärendet. Precis som tingsrätten tycker hovrätten att straffet borde resultera i åtta månaders fängelse. Däremot håller hovrätten inte med om att avskedandet från jobbet som polis borde vara en förmildrande omständighet i samma utsträckning. Mannen döms därför till sex månaders bakom lås och bom.