Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojke till Umeå universitetssjukhus efter rutschkaneolycka

En pojke i 10-års åldern åkte rutschkanan Magic Eye på Storsjöbadet i onsdags. Problemet var att det inte fanns något vatten i bassägen som rutschkanan mynnade ut i.

Annons

Pojken var på Storsjöbadet i onsdags med sin skolklass när olyckan skedde, detta skriver P4 Jämtland på sin hemsida.

"Han har förlorat en fingertopp och så har läkarna sytt i hop några senor som gått av i långfingret", berättar mamman till pojken för P4 Jämtland.

Storsjöbadet säger att trappan till rutschkanan var avstängd. Pojkens föräldrar menar att den var öppen.

"Vi har pratat med både andra barn som var med och personal från skolan, och det var ingen som såg någon avspärrning - varken i trappan eller vid rutschkanan", säger pappan till P4 Jämtland.

Storsjöbadet säger att de hade informerat eleverna och skolpersonalen om att rutschkanorna var avstängda. Malin Bystedt är vikarierande platschef på Storsjöbadet. Hon säger att de ska se över om det behövs andra rutiner så det inte sker en ny liknande olycka, allt detta enligt P4 Jämtland.