Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojke skar upp foten i gyttjehål

Ett populärt lekställe vid en badplats visades sig vara en potentiell dödsfälla.
När 8-åriga Lukas Selander hoppade ner i ett gyttjehål skar han sig illa i foten att det blev akut transport till Östersunds sjukhus.
– Det var djupa och långa sår i foten, säger pappa Svante Persson.

Gyttjehålet ligger bara ett stenkast från badplatsen vid Sandtjärn i Sveg.

– Barnen brukar vara där och hoppa. Sedan går de ner till tjärnen och tvättar av sig, berättar pappa Svante Persson.

Vid elvatiden på måndagen var Lukas där. När han hoppade ner i gyttjan skar han sig på något vasst. Förmodligen metallskrot.

– Det blev två stora sår, djupa och långa, berättar pappa Svante Persson.

Själv var han på jobbet men vid badstranden fanns en ambulanssjuksköterska som la första förband. Sedan togs Lukas till hälsocentralen och vidare med helikopter till Östersunds sjukhus. Där blev det en lång operation.

– Lukas är väldigt tålig. Han brukar inte säga så mycket. Men när jag kom till hälsocentralen och såg honom förstod jag att det var illa, säger Svante Persson.

Nu mår Lukas bra efter omständigheterna.

– Han är på gott humör och säger att han snart ska vara uppe på fötterna igen. Nu ligger han för observation i Östersund så vi får väl se, säger Svante Persson.

Kommunen har gått ut med en varning för metallskrot i gyttjehålet på sin hemsida. Platsen är avspärrad och det finns varningsskyltar uppsatta.

– Jag vill rikta ett särskilt tack till Linda Bergström på kommunen som hade kontakt med mig efter olyckan och såg till att platsen spärrades av. Det är som Lukas säger, han vill inte att någon annan ska behöva råka ut för samma sak, säger Svante Persson.