Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojke föll tio meter

Den 12-åriga pojken ramlade över tio meter. Pappan var med vid fallet och larmade räddningstjänsten.

Larmet inkom klockan 16.27.

Den 12-åriga pojken var ute med sin pappa uppe på Lillsnasen, en fjälltopp norr om Sturulvån. Av okänd anledning ramlade pojken nedför en fjällslutning. Han föll över tio meter. Pojken blev liggande på en klippavsats och pappan larmade räddningstjänsten direkt.

Inne i Östersund kopplade man snabbt in både helikopter och fjällräddningens alpina grupp.

– Vi åkte helikopter upp till Snasahögarna och stannade ungefär 50 meter från olycksplatsen, berättar Gudmund Söderin, från den alpina gruppen, som hjälpte till och firade ner båren.

– Det var vid en plats där många åker skidor på vintern. Vi hade tur eftersom vi direkt hittade en fästpunkt vid ett stort stenblock. Då kunde vi snabbt hjälpa till och fira ner honom. Det är lite besvärligt när sånt här händer, eftersom vi har långa avstånd i vårt län. Men det här uppdraget gick väldigt snabbt och smidigt.

Han berättar också att pojken var vid medvetande när han hjälptes ner.

– Han pratade med oss när vi tog ner honom. Det verkar ha gått bra, säger Gudmund Söderin.

Enligt polisen i Östersund hade pojken slagit i huvudet, men var vid gott mod. Han fördes till Östersunds sjukhus för översyn.