Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojkdröm slår in för ÖFK:s striker

Måndag förmiddag gjorde Modou Barrow sin sista träning med ÖFK. Nu väntar match mot Sirius och sen proffslivet i Swansea.

– En pojkdröm går i uppfyllelse. Jag har alltid velat bli så bra som möjligt i fotboll och nu får jag verkligen chansen, säger Modou efter måndagsträningen.

Förra veckan var intensiv för den 21-årige östersundsspelaren. Resa till Wales och träning i tre dagar med Premier League–laget utmynnande snabbt i ett fix och färdigt proffskontrakt.

– Jag är givetvis glad, väldigt glad, men samtidigt är det nu utmaningen börjar. Bara för att du fått ett kontrakt får du inte vara nöjd. Nu gäller att komma vidare och bli ännu bättre för att få spela, fortsätter Modou Barrow.

Som mycket ung började han karriären i Gambia. Vid elva år fyllda flyttade familjen till Sverige. Modou hamnade i Östers ungdomslag och längre fram spelade han i Norrköping och Varberg innan han i vintras kom till Östersund.

– Fotbollen har präglat hela min uppväxt. Strävan är ständig förbättring. Jag fick 28 matcher i Superettan med Varberg. Den rutinen var ovärderlig när jag kom hit till Östersund. Jag visste hur jag skulle bete mig, även i ny omgivning. Serien var inte ny för mig.

Han uttrycker stor tacksamhet både till Varberg, som släppte fram honom 2013 och nu till Östersunds FK.

– Klubben har gett mig ovärderlig hjälp för att bli en bättre person. Det handlar om att bli vuxen, säger Barrow om tiden i Jämtland.

När han kom till Swansea i förra veckan blev han väl mottagen. Etablerade storspelare i Premier League såg hans kvalitéer och gruppen tog omgående honom till sig. Han accepterades.

– Den värmen betyder mycket och nu blir det bara att kämpa på direkt jag klarat läkarundersökningen och fått börja träna med Swansea.

Äventyret börjar på onsdag. På torsdag är det medicinsk test och på fredag anländer Daniel Kindberg till Swansea för att tillsammans med Barrow och proffslagets klubbledning signera kontraktet.

Men först väntar Sirius hemma i Superettan tisdag kväll och Modou vill spela från start:

– Jag vill alltid spela. Oavsett motstånd, det spelar ingen roll om det är Ytterhogdal eller några andra. Någon vila vill jag inte ha, sen är det förstås tränaren som bestämmer.

Graham Potter ger inget rakt besked om hur det blir med Barrows avskedsmatch.

– Vi funderar och bestämmer oss först tisdag eftermiddag. Men en sak kan jag väl säga: Det är enklare att vinna en match i Superettan med Modou Barrow på plan än att ha honom utanför, konstaterar ÖFK–tränaren.

Om hans proffschanser säger Graham Potter:

– Barrow äger stor talang. Han kan nå långt och nu är det bara att önska honom lycka till i proffskarriären. Det här är dessutom bra för oss i Östersund. Modou visar att det går bo, träna och spela fotboll i Jämtland och ändå nå långt i karriären.