Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojkbandet The Fooo ordnar party på Skansen

Tonåringarna i pojkbandssensationen The Fooo gör debut i "Allsång på Skansen" och utlovar en oförglömlig scenshow.
Dessutom lovar Björn Skifs att bjuda på en helt ny låt i tisdagens Allsång.

Det har inför årets omgång av "Allsång på Skansen" talats mycket om bredd och om ett ungt artistutbud. När tonåringarna i pojkbandet The Fooo på tisdag ställer sig på samma scen som veteranen Björn Skifs blir detta ett tydligt bevis på SVT:s intentioner, då ett åldersspann på fem decennier skiljer artisterna åt.

Åttonde gången gillt

Björn Skifs, 67, intar Sollidenscenen för åttonde gången, men någon mättnad går det inte att ana hos den pålitlige entertainern.

– Det är förunderligt kul varje gång för det är något speciellt med den här publiken, säger han.

Exakt vad Björn Skifs tänker bjuda på för nummer denna gång håller han lite för sig själv. Men eftersom han fick ett något oväntat internationellt uppsving i våras då "Hooked on a feeling" var med i en trailer för kommande superhjältefilmen "Guardians of the galaxy" är det kanske inte en högoddsare att den 40-årsjubilerande hitlåten plockas fram på Skansen. Dessutom lovar han att bjuda på sin sprillans nya singel.

– Det är sommar, sommar, sommar i den låten, säger han.

– Den heter "Solglasögon och sommarbil". Visst är det en knäpp titel.

Unga debutanter

Medlemmarna i The Fooo är alla mellan 16 och 17 år gamla. De gör debut i Allsången och säger att de känner till programmet väl, då de är vana tittare.

- Det har alltid varit en helig grej. Det är lite kult, säger Omar Rudberg.

Efter ett framgångsrikt år då bandet bland annat fick öppna för Justin Bieber på Globen fick The Fooo i vintras ta emot priset för årets innovatör på Grammisgalan, och de lovar att ta med sig sin energiska och akrobatiska scenshow till Skansen.

– Vi kommer att bjuda på ett jäkla nummer. Vi kommer se till att det är mycket party, alla ska få dansa, säger Oscar Enestad och fortsätter:

– Vi ska göra någonting som alla kommer att komma ihåg.

Någon som ser fram emot att få se The Fooo i Allsången är Björn Skifs.

– Den där vilda energin, den vill jag se på scenen med dem, säger han.

Patrick Stanelius/TT Carl Cato/TT

noje@tt.se