Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojkar kastade bomber på katt

Ett sällsynt rått fall av djurplågeri ägde rum i centrala Krokom under Valborgsmässoafton. Några tonårspojkar roade sig med att hålla fast en katt i ett dike samtidigt som de kastade smällare på den. Efteråt låg katten kvar i diket.

– Det var min väninna som kom hem till mig och skrek att några pojkar höll på att plåga min katt Snobben och att jag måste skynda mig ut för att rädda honom.

Så berättar Maj-Britt Sjögren om vad som hände på Valborgsmässoafton när hon fick reda på att några pojkar i 12-13-årsåldern höll på att plåga hennes katt en bit från Maj-Britts bostad. Enligt väninnan så höll pojkarna fast katten i ett dike samtidigt som de kastade bomber på honom.

– Jag blev så skärrad så jag vågade inte gå ut, berättar Maj-Britt. Jag trodde katten var död och jag var rädd för pojkarna. Men min svägerska som är tuffare än jag sprang iväg och när hon kom fram till diket så låg katten där helt orörlig. Pojkarna hade då hunnit springa därifrån.

Svägerskan lyfte upp katten ur diket och tog hem honom till Maj-Britt. Den var då helt apatisk och reagerade inte på någonting. Ögonen var klotrunda och den verkade helt vettskrämd.

– Jag tror mest att den var chockad, säger Maj-Britt. Men efter ett tag började den att skaka på huvudet och klia sig år öronen som om den hade ont. Jag är mest rädd för att han har skadat sin hörsel.

Efter ett tag lade sig Snobben ner och somnade. Under två dygn varken åt eller drack katten. Nu har den börjat gå ut igen, men bara kortare rundor runt huset.

– Det kommer att ta tid innan han vågar lita på någon människa. Jag förstår inte hur någon kan vara så grym mot ett djur. Får inte barnen lära sig att respektera djur längre, undrar Maj-Britt upprört.

– Jag har också polisanmält händelsen, men eftersom ingen vill vittna om vad de sett så tar inte polisen upp min anmälan, säger Maj-Britt.

Johan Bromée är veterinär från Frösön och han blir bekymrad när han får höra talas om djurplågeriet i Krokom.

– Med tanke på hur katten har reagerat så verkar det troligt att den fått hörselskador och blivit chockad. Chocken kommer att gå över men hörselskadorna kan bestå.

Johan hoppas att de skyldiga pojkarna åker fast och att de får sitt straff:

– Sådana här gärningar ska stoppas i tid innan brottsligheten för de här ungdomarna blir värre.