Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Podge – svåra att gengrebestämma men helt klart imponerande

(Home Studio) 3
Det har sagts förut och det tål att sägas igen, Podge är svåra att genrebestämma.

Annons

Med utgångspunkt i en till synes enkel rockkonstruktion, bygger de ständigt låtar som stretar iväg mot andra stilar, ibland pompös hårdrock, ibland stilren snällpop.

Till synes oberörda av hur spretigt utfallet blir leker Podge med influenser och musikstrukturer. De lyckas riktigt bra med att skapa en röd tråd i melodispråket, främst genom Stina Ljungbergs ömsom mjuka, ömsom metal-skrikande röst som ständigt backas upp av kompetenta körinfall.

Starkast känns ovanligt nog de senare spåren på skivan "By natural causes", "Release" och den rytmiska "Heavy dust". Avslutande "Myself in a disguise" är också skön, det bjuds till och med på ett riktigt snyggt gitarrsolo.

Jag blir klart imponerad av Podge, men inte charmad. Mer berörd skulle jag säkert vara av ett liveframträdande eftersom det dramatiska ackordbygget tappat sin yttersta udd i den här inspelade formen.