Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Podge strävar mot toppen

/
  • Tjejerna i gruppen Podge är laddade inför festivalen Sweden Mali vioces där de ska spela tillsammans med band från både Mali och Jämtland.   Foto: Pressbild

De har en ny skiva på gång, en festival som står för dörren och 14 spelningar i ryggen. Namnet Podge är värt att lägga på minnet.

– Vi älskar det vi gör och det känns som vi börjar landa i vår egen stil och musik, säger bandets sångare Stina Ljungberg.

Annons

Gruppen Podge består av fem tjejer från Östersundsområdet. För ett antal månader sedan flyttade de ner till Stockholm för att på allvar få fart på bandets karriär. Detta gick oväntat bra och på kort tid har bandet tagit stora steg på vägen mot toppen.

Nu har tjejerna gjort ett besök hemma i Jämtland igen för att spela in sin andra skiva ”By natural causes”.

– Inspelningen av skivan har gått riktigt bra, faktiskt över all förväntan. Vi har hunnit med att spela in hela nio låtar under sex dagar, säger Stina Ljungberg.

Tidigare har bandets musik beskrivits som en blandning mellan olika stilar, främst rock. Men enligt tjejerna har musiken på den nya skivan ett softare sound än de tidigare låtarna.

– Vi känner att vi har utvecklats som ett band och landat mer i vår egen musik och stil, säger sångare Stina Ljungberg. Vi ser verkligen fram emot festivalen Sweden Mali voices också, det ska bli jätteroligt och spännande att spela live. Men samtidigt ser jag fram emot att höra musik från andra kulturer, fortsätter hon.

Bandet grundades redan när några av tjejerna gick på högstadiet. Sedan dess har några nya ansikten tillkommit vilket har lett till att tjejerna har blivit bästa vänner.

– Grundidén var att bandet bara skulle bestå av tjejer och den har vi hållit fast vid. Vi kände att det fanns för få tjejband. Vi ville göra något annorlunda och sticka ut och det har vi verkligen lyckats med, säger Stina Ljungberg.

Mer läsning

Annons