Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plus i stället för minus stänger backar och spår

Snötäckta backar, utförsåkning i hög fart och njutningsfull utsikt.

Ja så brukar det vara, men inte i år.

Det milda vädret sätter stopp för skidåkning i Gustavsbergsbacken.

Annons

Plusgrader och regn i kombination av Ivar är en snökanons värsta fiende. I Gustavbergsbacken på Frösön har snökanonerna fått stängas av på grund av det varma vädret, de fungerar helt enkelt inte.

– Vi har kört kanonerna så mycket vi kunnat men eftersom det bara varit ett par grader kallt får vi inte ut så mycket. Det ser vitt ut men det är inget djup på snön i backen, berättar Stefan Jönsson som är vaktmästare och pistvakt på Gustavsbergsbacken, i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att backen ska öppnas till nyår, om det blir några dygn under minus tio för då går det fort att få ordning på snön. Den nyaste backen på Frösön, Ladängen, kommer inte att vara aktuell att åka i på flera veckor eftersom det fallit träd över liftlinan.

Längdskidspåren som Världscupsspåren, Stadionvarvet och Björnberget kommer däremot att vara öppna under jul. De resterande spåren måste ha mer natursnö innan de kan öppna.