Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plundring med godis och dans

Bra uppslutning och trevligt samvaro men svårt att locka de yngre. Så skulle man kunna sammanfatta årets julgransplundring på IOGT-NTO i Östersund.

Traditionen går så långt tillbaka hon kan minnas.

– Jag har bott här sedan 1955 och så länge jag har varit med i föreningen har vi haft julgransplundring.

Ingegerd Bengtsson var en av de som hjälpte till att arrangera årets julgransplundring i IOGT-NTO:s lokaler på Gränsgatan i Östersund. Alla var välkomna. Medlemmar och icke medlemmar, vuxna och barn. Men någon ansamling av barn blev det tyvärr inte. Tur då att den äldre skaran hade barnasinnet i behåll.

– Det är klart att det är lite tråkigt att det inte kommer fler barn. Men det är ju flera andra som ordnar julgransplundring i dag som vi måste konkurrera med. Och så skidtävlingarna på tv förstås, säger Ingegerd Bengtsson.

Något enstaka barn dök i vart fall upp och trevligt blev det alldeles oavsett. Att bli av med alla godispåsarna var heller inget problem.

– När det kommer till godispåsar så räknar vi alla vuxna som barn, skrattade Ingegerd Bengtsson.

Nog är väl godispåsarna i och för sig viktiga men dansen runt granen får väl ändå anses som obligatorium nummer ett när granen ska plundras. Dansen och sången stod förstås gästerna för men Liselotte Bergner och Patrik Stevanovic i Duo Bergner var ett gott stöd. Countryduon stod även för eftermiddagens musikunderhållning.

Som värd för tillställningen stod lokalföreningen Breidablick i samarbete med studieförbundet NBV.