Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plugga på MIUN – Bo i Berg

Bergs kommun har problem med tomma bostäder, bland annat i Åsarna. De har varken hyresgäster eller köpare till fastigheterna vilket är tråkigt. Så var det även i fjol. Då fick kommunen ett förslag av mig som de inte svarade på. Det är också tråkigt. Här kommer det därför igen.

Östersund har år efter år problem att husera alla nya studenterna då man, läs: (S), har försummat bostadsbyggandet. Ge därför studenterna möjlighet att för samma pengar som i Östersund hyra en lägenhet i Åsarna och inkludera ett busskort i hyran. Många studenter läser i Östersund just för att de prioriterar natur och skidåkning framför storstad och krogliv.

Se bara hur många studenter som köper årskort i Åre/Vemdalen.

Lektioner har man inte varje dag och Campus är bara en timme bussresa bort. Under resan kan man passa på att läsa lite eller surfa. Det kostar inte speciellt mycket att lägga ut en trevare och göra ett litet försök.

Tänk om intresse finns? Åsarna får mer liv och kommunen får fler kommuninnevånare som kanske stannar.

Per Edström (C), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel