Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plötsligt stod hon bara där …

/
  • Ett kärt möte. Naserian från Kenya sökte upp Anders Trense, författare till boken

Anders Trense, författare av lättlästa barn- och ungdomsböcker och bosatt i Svenstavik, var häromveckan med på Bokmässan i Göteborg, där hans senaste bok ”Naserian” rönte stort intresse.

Annons

Boken utspelar sig  i Kenya och handlar om en massajflicka som heter Naserian. Mikael som går på det svenska gymnasiet i Nairobi träffar Naserian och blir djupt förälskad i henne.
När Anders Trense stod i bokförlagets monter och signerade sina böcker utspelade sig en minnesvärd episod. Han berättar själv:
”Jag ser upp på nästa person i kön och ser in i två mycket mörka ögon. Där står en ung färgad tjej. Hon ler lite blygt och säger på stapplande svenska:
– Hej, det är jag som är Naserian.
Jag blev lite ställd och visste inte vad jag skulle säga, men fick till slut fram:
– Är du från Kenya?
– Javisst, jag bor vid Mount Kenya. Jag är massaj och heter Naserian.
Jag vet inte om det var så riktigt gjort, men spontant höll jag om henne. Hennes svenska pojkvän stod bakom och skrattade, så det var väl ok. Allt annat stannade upp i montern och några kameror kom fram. Hon fick naturligtvis en signerad bok samt min mailadress. Nu skulle hon läsa boken tillsammans med sin pojkvän och sedan ge ett utlåtande per mail. Det blir för mig den viktigaste recensionen.”

Mer läsning

Annons