Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plommonpizza

Vem blir inte sugen på denna söta pizza med massor av läckra plommon! I botten en mördeg som blir bäst om den får ligga i kylen cirka 1 timme innan utkavling.

Annons

15-20 bitar

Det här behöver du:

Mördeg:

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl strösocker

0,5 tsk bakpulver

100 g smör

Fyllning:

8 plommon,

lite av mördegen

2 msk råsocker strö

1 msk potatismjöl (alt 1-2 msk gelésocker multi)

Så här gör du:

Hacka samman mjöl, socker, bakpulver och smör. Eventuellt behövs lite mera mjöl. Plasta in och låt degen vila i kylen cirka 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram mördegen och ta undan en liten bit. Kavla, eller tryck ut resten den direkt på mjölad plåt till cirka 30 cm i diameter. Kärna ur plommonen och skär dem i ganska tunna klyftor. Lägg dem på kakan. Nyp över den lilla degbiten. Strö över råsocker och potatismjöl eller gelésocker. Grädda i ugnen 12-14 minuter tills kakan fått fin färg. Receptet kommer från Hembakningsrådet.