Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plommonpizza

Vem blir inte sugen på denna söta pizza med massor av läckra plommon! I botten en mördeg som blir bäst om den får ligga i kylen cirka 1 timme innan utkavling.

15-20 bitar

Det här behöver du:

Mördeg:

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl strösocker

0,5 tsk bakpulver

100 g smör

Fyllning:

8 plommon,

lite av mördegen

2 msk råsocker strö

1 msk potatismjöl (alt 1-2 msk gelésocker multi)

Så här gör du:

Hacka samman mjöl, socker, bakpulver och smör. Eventuellt behövs lite mera mjöl. Plasta in och låt degen vila i kylen cirka 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram mördegen och ta undan en liten bit. Kavla, eller tryck ut resten den direkt på mjölad plåt till cirka 30 cm i diameter. Kärna ur plommonen och skär dem i ganska tunna klyftor. Lägg dem på kakan. Nyp över den lilla degbiten. Strö över råsocker och potatismjöl eller gelésocker. Grädda i ugnen 12-14 minuter tills kakan fått fin färg. Receptet kommer från Hembakningsrådet.