Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ploga gratis i Härjedalen

Annons

Jag läste i LT för några dagar sedan att två personer i Vemdalen inte hade fått sin väg plogad. Det gäller den gamla Håvägen där det finns två åretruntboende hushåll samt ett antal fritidshus.

Den väg som jag nyttjar – Åkerhögsvägen – har ett hushåll åretrunt samt tre fritidshus.

Kallmorvägen har tre åretrunt hushåll och ett fritidshus. Tomtebovägen har två åretrunthushåll. Ingen av dessa vägar omfattas av den kommunala fria plogningen längre.

Det finns säkert många fler vägar som inte längre omfattas av den fria plogningen. Däremot Movägen med två hushåll och Brynnvägen med tre hushåll får fortfarande gratis plogning. Man kan inte annat än undra vad det beror på. Någon ansvarig på kommunen kan säkert förklara detta för mig och alla andra som inte har gratis plogning numera.

Härjedalens kommun har enligt uppgift hittills varit den enda kommunen i Sverige som har bistått sin fasta befolkning med gratis plogning. Mitt tips är att fortsätta med detta. Kommunen kämpar med vikande befolkningsunderlag och har rekryteringsgrupper igång för att få folk att flytta hit. Ett bra argument måste väl vara att alla har gratis plogning.

Bertil Höglund, Vemdalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel